Libanoni Látnivalók

Baalbek
Bezár

Asztalfoglalás

Foglaljon asztalt egyszerűen foglaló alkalmazásunk segítségével! A jobb oldali menüben válassza ki a dátumot és időpontot, valamint hogy hány fő részére foglal. Igény esetén telefonon vagy emailben is állunk rendelkezésére. Éttermünk SZÉP kártya elfogadóhely.

+36 70 705 0505 | info@baalbek.hu

Libanoni Látnivalók

BEJRÚT

 


 
Bejrútot, Libanon fővárosát, sokan emlegetik a közel-keleti Párizsként, hiszen kelet és nyugat legjava keveredik ezen a helyen. A város gazdag történelmét óvárosi negyedeken keresztül ismerhetjük meg, melyek kitűnően megférnek a modernebb városrészek mellett. Pár programlehetőség Bejrútban:

 

 

 

BAALBEK 

 

 

Baalbek, római kori nevén Heliopolisz, vagyis a nap városa mindössze 86 km-re fekszik Bejrúttól. Itt találhatók talán az egyik legjobban megőrzött antik látnivalók a Közel-Keleten. Néhány hely, amit érdemes meglátogatni:

 

 

 

BÜBLOSZ 

 

 

Büblosz (arabul hivatalosan Jbeil vagyis dzsubeil) egy gyönyörű középkori város antik kikötővel. Ez az életteli város sokféle programlehetőséget kínál:

 

 

 

SZIDÓN

 


Szidón vagy Szaida, Libanon harmadik legnagyobb városa és Dél-Libanon legnagyobb városa.
A perzsa korszaktól kezdve a “kertek városaként” emlegetik, ami még ma is igaz, hiszen Szidónt citrus- és banánültetvények veszik körül. Több dolgot is érdemes meglátogatni Dél-Libanon nyüzsgő kereskedelmi központjában:

 

 

 

FARAYA

 


Faraya a “zöldségek és gyümölcsök földje” ősi föníciai nyelven és 46 kilométerre északra található Bejrúttól. Ha kora tavasszal látogatunk Libanonba, egyszerre élvezhetjük a tengerpartot Bejrútban és a sípályát Farayaban. Egy rövid lista a város látnivalóiról, a teljesség igénye nélkül:


A Baalbek 2015 novemberében nyitotta meg először kapuit. A helyszín új, de a keleti kultúrára jellemző vendégszeretet megmaradt, várjuk régi és új vendégeinket egyaránt a Belgrád rakparton, lenyűgöző panorámával és napfényben úszó beltérrel, hatalmas terasszal.

1056 Budapest, Belgrád rakpart 22.
info@baalbek.hu
+36 70 705 05 05